8/27/2012

Jalapeno-hillo (Chilihillo)



Jalapenohilloa juuston ja vadelmien kera

6 asteen tulisuus. Eli semmoinen mukavan tulinen. Ei liian tulinen eikä liian mieto! :D


Aineksia

Ainekset:
-250g jalopenoja
-3 valkosipulin kynttä
-1 kanelitanko
-2rkl hunajaa
-2,5dl vettä
- 4dl hillosokeria

Ohje:
1. Poista kannat jalapenoista (jätä siemenet), kuori myös valkosipuli
2. Työnnä jalopenot ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää vesi ja hunaja. Ja hurrauta massaksi.
3. Laita kattilaan "massa"
4. Kun jalopeno-mössö kiehuu, sekoita sokeri ja laita kanelitanko mukaan.
5. Anna kiehua 15min. Poista kanelitanko.
6. Kuumenna(eli sterilisoi) pikkupurkit ja laita jalapenohillo purkkeihin ja kannet heti kiinni.
7.Askartele liputlaput kylkiin ja vie kylmään säilöön.



Pilttipurkit säilömiseen (juuri sopivan kokoisia) ja tottakai omat etiketit kylkeen

2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla! Voisi vaikka joululahjaksi keitellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää!
      Tulisuutta chilihilloissa voi säädellä sitruunamehulla (vie tulisuutta pois).
      Tosin tämä jalapenohillo ei tarvinnut sitä. Sopivan tulinen.:)

      Poista