10/17/2012

Habanero-hillo (chilihillo)




Hillo joka menee kuin kuumille kiville. ;)
Maku: makea ja täyteläisen tulinen. Tulisuus jää suuhun, ei kurkkuun.
Annoin 4/5 "tulisuus-tähdestä". Sitruunalla muokkasin makua vähemmän tuliseksi. :)


Habanerohillo:



Ainekset:
-Omenonoita 14kpl. 1444g
- Habaneroja 73g.
-Hillosokeria 1520g.
-Vettä 2dl
-Vaniljasokeria 4rkl
-Kanelia 1rkl
-Sitruunamehua 0,5-1,5dl (oman maun mukaan)

Ohje:
1. Poista chilista siemenet. Leikkaa chlili pieniksi suipaleiksi. Käytä hanskoja koko ajan.
Varo hengittämästä syvään. Tai koskettamasta ihoa/silmiä yms.
2. Kuori ja paloittele omenat.
3. Laita omenat kattilaan ja laita sinne lisäksi 2dl vettä
4. Kun omenat kiehuvat, sekoita sokeri ja mausta chilillä,vaniljasokerilla ja kanelilla. Lisää sitruunamehua.
5. Anna kiehua 15min. Maista onko sopiva tulisuus. Jos on liian tulista, lisää vielä sitruunamehua.
6. Kuumenna(eli sterilisoi) säilykepurkit ja laita habanero-hillo purkkeihin ja kannet heti kiinni.
7.Askartele liputlaput kylkiin ja vie kylmään säilöön.




Ainekset.

Hilloaminen on paras tehdä iiisossa kattilassa (10litran). Säästyy ylimääräiseltä sotkulta. :)
Hilloa voi käyttää esim. paahtoleivän ja voin kanssa!
Ja ehdottomasti mustaa teetä hillovoikkarin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti